En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Yangın Kapısı Kilidi kapının tabiatıyla kapanması ile beraberinde devreye giren, ısı ve kötüın vesair tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı sıkı cimriya kapanmaktadır.
Yangın merdivenlerinin kifayetli degajeliğe ve tavan yüksekliğine mevla olması önemlidir. Ekseriyetle, bir yangın merdiveni en az 120 cm kadar olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da tatminkâr boyutlarda olmalıdır.
İşaretlendirmeler: Acil durumlarda kullanılması gereken bapların tamamı anlayışaretlenmelidir. Üzerinde “evgin çıkış” yazgısı mevcut baplarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.
Hatta, astım ve bronşit üzere solunum yolu emrazıyla kontaklı olan kötü solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.
Yangın yönetmeliğine munis bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara bakılırsa, yangın merdivenleri safi kesme vadiı 150 metrekare’den okkalı ve çabucak bir küme gömlekı olan umumi binalarda, kesilme adeti 4’ten okkalı olan tüm konstrüksiyonlaşmalarda yangın merdiveni bünyelması zaruri kılınmıştır.
Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tesri etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve Yangın Merdiveni Kapısı kullanılmaktadır.
Tütün sızdırmaz özelliğe mevla olmaları çevresı ile yangın çabucak insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile bile aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli strüktürda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Yangın merdivenleri, makul bir tasarım ile inşa edilmelidir. Bu tasarım, kullanıcıların ivedi durumlarda haydi haydi kullanabilmesini sağlamlamalıdır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; huzur nüshası 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde kök olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine muvafık olarak belirlenen bölgelere ve skorlara nazaran yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her gün muaf buzakılmalı ve engellenmemelidir.
Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.
En oranlı fiyatı bulmanız kucakin farklı seçenekleri önlaştırmanız ve kaliteli bir yangın bapsına plasman yapmanız önemlidir. İşte, en mutabık yangın kapısı fiyatları incelemesi…